Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

A rendőrök ébresztették a kizsákmányolót

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elfogtak egy kálozi férfit, akit nők szexuális kizsákmányolásával, valamint egy férfi fizikai kihasználásával gyanúsítanak.

A gyanú szerint a Fejér megyei férfi illegális tevékenységből tartja el magát: nőket szervez ki prostitúciós munkára külföldre már tíz éve – tájékoztatott a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A kiszolgáltatott helyzetben lévő nők főként Svájcban és az Egyesült Királyságban dolgoztak prostituáltként. A szexuális tevékenységük során megkeresett pénzüket teljes egészében haza kellett neki küldeniük vagy hozniuk. A közlemény szerint a férfi a nőket fenyegette, egyiküket fel is pofozta.

Az áldozatok között egy 37 éves férfi is volt, akinek ugyan ételt és fekhelyet biztosított, de az elkövető által használt lakóingatlanhoz tartozó épületrész mindössze három négyzetméteres volt. Sem áram, sem fűtés, sem ablak nem volt a helyiségben, abban mindösszesen egy ágy fért el; a sértettnek itt kell aludnia. 

A lakhatásért és az ételért cserébe a férfinak minden ház körüli, fizikai munkát el kellett látnia a fakivágástól kezdve a haszonállatok gondozásán át a bevásárlásig. Ugyan megengedte neki, hogy a környéken szezonális, kétkezi munkákat vállaljon, azonban az ezért járó fizetséget minden esetben elvette tőle, s azt saját megélhetésére és a családja által lakott ingatlan rezsiköltségeire fordította.

A férfit a rendőrök kálozi otthonában fogták el. A nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására – áll a közleményben.