A társaság már 2021-ben megkezdte az átállást az ökológiai gazdálkodásra a Sajószentpéter melletti, 68 hektár felületű szántóterületén, ami Miskolc Megyei Jogú Város tulajdonában van, és amelyet 2010-ben tettek művelésre alkalmassá. 

Az ökológiai gazdálkodás azt jelenti, hogy a területen termelt élelmiszer bio, másnéven öko minősítést kaphat. A minősítés feltétele, hogy a területen két egymást követő évben ilyen jellegű földhasználat történjen. Ennek a folyamatnak jár most a félidejében a Városgazda.

Az ökológiai gazdálkodás egy környezetkímélőbb, az emberi egészséget szem előtt tartó termelési forma, amely során a helyi erőforrásokat és a természetes folyamatokat részesítik előnyben. A területen nem használnak műtrágyát, sem gyomirtószereket, az alkalmazott növényvédőszerek természetes eredetűek, a felhasznált vetőmag csávázatlan. Ennek köszönhetően egészségesebb, természet- és környezetbarátabb, fenntarthatóbb élelmiszertermelés válik lehetővé.

A területen jelenleg is őszi búza van elvetve, az aratást követően pedig olyan zöldtrágya növényt fognak vetni, amely a talaj tápanyagutánpótlását segíti, ilyen növény például az édeskömény.