Kezdőlap BORSOD Borsod - Kultúra

Avasi Kvaterka – Mélyvölgyi forgatag

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A főszerepben a családi kikapcsolódás és Abaújszántó. 

2023. április 15-én, szombaton 15 órától újabb tavaszköszöntő fergeteges forgataggal várják a Mélyvölgyben, vagyis az Arnóti soron és a Zsolcai soron a kimozdulni vágyókat.

Noha az időjárás igazi szeszélyes áprilisi, jóllehet már nem fagyunk meg, így hát itt az ideje a szabadtéri játékoknak, családi kikapcsolódásnak. Épp ezért igyekezeznek olyan programokkal készülni, amelyek az egész család szórakozását szolgálják.

A Creppy Palacsintaházban gyerekprogramok és meglepetés palacsinta csábítja a kicsiket, a Ház Bora pedig a nagyokat. Ahogyan azt már megszokhattuk, a Gonda Pince lesz a fő helyszíne az apróságokkal érkező vendégek mulatságának. Annak érdekében, hogy időben fel lehessen lőni azt a bizonyos pizsamát, már 15 órától belevethetjük magunkat a kitűzőkészítés rejtelmeibe, a homokozó kalandjaiba és az utcai krétarajzverseny izgalmaiba. Az örökmozgók pedig megpróbálhatják levezetni mérhetetlen energiáikat a hordólovaglással, az abroncsdobálással, illetve a hordó sakkal és malommal (csak hogy fejben is kellemesen elfáradjunk a nap végére).

Természetesen a felnőttek szórakozásáról is gondoskodnak: óránként pincelátogatásra lesz lehetőség, ahol verjus-t, mustot, murcit, pet-natot, nyers pezsgőt és bort kóstolhatunk, de elsajátíthatjuk a lopó használat gyakorlatát is. És hogy bírjuk a tempót, a Miskolci Gasztrohős bevezet bennünket a speciality kávék és kávékülönlegességek világába.

Nyitva áll majd a Gallay Kézműves Pince, a Czabala Családi Pince, a Richter Pincénél a Bűdi Borház vár, és a Kvaterka Sátornál Miskolc város borai mellett hatalmas borválasztékból szemezgethetünk.

Harapnivalók tekintetében készülünk kencés válassz-szendvicsekkel (kolbászkrém, padlizsánkrém, körözött, lazackrém, tepertőkrém, zsíros kenyér), de a Gonda Pincénél marhapörkölt rotyog majd a bográcsban, túrós sztrapacskával.

Bemutatkozik Abaújszántó!

A Firmánszky Pince, a Pendits Szőlőbirtok és Pincészet és a már jól ismert Palkó Borok hozzák el az Avasra legkiválóbb nedűiket. A gasztró vonalhoz pedig becsatlakozik a Forró Kutya Barbeque assado grillen sült szárnyasokkal, pulled pork szendviccsel, BBQ oldalassal.

A zenéről a különböző helyszíneken Gabreal x LuiBig és Dj Rooftop gondoskodik, illetve a Cardium Találka Party retródiszkójában Dj LuiBiggel csöröghetünk. Mindezek mellett 17.30-tól egy nyilvános beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők az Avasi Présházban, méghozzá a most alakuló Bükki Kör tagjaival, akik a miskolci és bükki turisztika és vendéglátás jövőjéért, bemutatásáért dolgoznak.