Az E.ON ELTE BEAC Újbuda ellen játszották a bajnoki negyeddöntő második mérkőzését a DVTK kosarasai Budapesten. 

Az első negyed kissé döcögősen indult, majd a piros-fehérek fokozatosan felpörögtek és egyre nagyobb előnyt kovácsoltak maguknak és 76-63-as győzelemmel jutottak be az elődöntőbe.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés

E.ON ELTE-BEAC – DVTK HUN-Therm 63-76 (13-13, 14-28, 14-22, 22-13)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 200 néző 

Játékvezetők: Kapitány Gellért, Szilágyi Bálint, Kapusi Gábor

BEAC: Angyal 11/9, M. Green 12/6, Milkovics 6/6, Radócz 7/3, Vojtulek 12/3
Csere: Tóth F. 4, Zsámár 8, Katona, Juhász, Koch 3/3
Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea

DVTK: Aho N. 20/12, Bernáth 15/6, Guirantes 14, Jovanović 10/6, Green 12
Csere: Kiss A., Garbin 3, Aho T. 2, Bacsó
Vezetőedző: Völgyi Péter


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter
„Az alap célkitűzésünket teljesítettük a mai győzelemmel. Szeretnék gratulálni a BEAC-nak, nagyon felszívták magukat a mai mérkőzésre, mi leginkább a mérkőzés végét vártuk. Gyengénk kezdtünk, sok volt az eladott labdánk, a lepattanóharcban is sokszor hibáztunk. A harmadik negyed vége felé dőlt el a mérkőzés, igazából csak a különbség mértéke volt kérdéses, de a BEAC még egyszer új erőre kapott, és extra hárompontosokkal szorossá tudta tenni a mérkőzést. A győzelmünk nem forgott veszélyben, örülök, hogy így pár nappal több időnk marad felkészülni az elődöntőre. Szeretném kiemelni Aho Nina játékát, aki a mai mérkőzésen motorja volt a csapatnak, és megmutatta, hogy amikor kell, védekezésben és támadásban is életveszélyes tud lenni. Bízom benne, hogy ez a jó szokása megmarad a szezon végéig.”

Mészárosné Kovács Andrea
„Először is, gratulálok a DVTK-nak, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban! Azt gondolom, hogy a legelején, amikor a legerősebb DVTK volt fent, akkor is partiban tudtunk lenni, annak ellenére is, hogy mi ma nem fogtunk ki extra dobóformát. A második félidőben voltak hullámvölgyeink, ott volt egy szakasz, ahol sok pontot kaptunk rövid idő alatt. De volt annyi erőnk, hogy fel tudjunk zárkózni, és a lányok nem adták fel egy pillanatra sem, végig küzdöttek. Nagyon büszke vagyok a csapatra, úgy gondolom, hogy ez visz előre minket, és a jövő szempontjából mindenképpen előremutató volt a lányok mai teljesítménye.”

Aho Nina
„Úgy gondolom, hogy amiért jöttünkm az sikerült. Mindenképpen nyerni akartunk. Viszont, úgy gondolom, nem játszottunk úgy, ahogyan szerettünk volna. Voltak jó periódusok, de voltak rossz periódusok is. Abban biztos vagyok, hogy a következő fordulóra készen fogunk állni.”

Morgan Green
„Tudtuk, hogy a DVTK kiváló csapat, de büszke vagyok rá, ahogy küzdöttünk, különösen az utolsó negyedben. Jól kezdtük a találkozót, 13-13-mal ért véget az első negyed, ami nagyon jó védekezést mutat. Ennyi ponton tartani egy ennyire jó csapatot, kiváló teljesítmény, remélem, hogy ezt a védekezési trendet tudjuk tartani a későbbiekben is. A DVTK tizesének, Ninának extra estéje volt, ami azt üzeni nekem, hogy jobban kell a következő fordulókban védekeznem, hogy ne adjunk lehetőséget a másik csapatnak arra, hogy ilyen váratlan teljesítményt nyújtson bárki is. Ha egy jó játékosnak tiszta helyzeteket adsz, akkor meg fognak érte büntetni. Szóval, személyesen nekem mindenképpen előrébb kell lépnem védekezésben, hogy jobbak legyenek az esélyeink. De összességében boldog vagyok, ahogy ma küzdöttünk.”