Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön, január 12-én Belgiumba utazik a DVTK HUN-Therm csapata.

Az Euroliga B-csoportjának 9. fordulójában a Kangoeroes Mechelen lesz az ellenfél. A találkozó 20 óra 30 perctől kezdődik majd.

Euroliga B csoport, 9. forduló
2023. január 12., csütörtök (Willebroek, Sporthal De Schalk)
20:30 Kangoeroes Mechelen – DVTK HUN-Therm
Helyszín: Sporthal De Schalk
Belgium, 2830 Willebroek, Stadionlaan 2.

A találkozót az Euroliga YouTube csatornája élőben közvetíti majd, a mérkőzés eredményét pedig pontról pontra lehet majd követni angol nyelvű szöveges közvetítés segítségével a FIBA oldalán.

Egymás ellen

A DVTK HUN-Therm történetének első hazai Euroliga főtáblás mérkőzésén éppen a belga együttes volt az ellenfél a B-csoport 2. fordulójában. Végül,  elképesztő izgalmak közepette, Arella Guirantes utolsó pillanatban szerzett kosarával egy ponttal a Diósgyőr diadalmaskodott, megszerezve fennállása első győzelmét az Euroliga csoportkörében.

2022. november 3., csütörtök
DVTK HUN-Therm – Kangoeroes Mechelen 79-78 (14-28, 21-23, 21-9, 23-18)

Ellenfél-leső

A Kangoeroes Mechelen – a Diósgyőrhöz hasonlóan – története során először szerepel az Euroliga főtábláján. A belga együttes nyolc fordulót követően egy győzelemmel és hét vereséggel foglalja el a B csoport utolsó helyét, de csupánjobb pontkülönbsége miatt előzi meg őket a francia Basket Landes csapata. A képet ugyanakkor árnyalja, hogy a belga csapat két mérkőzést leszámítva minden ellenfelével szemben partiban tudott lenni, és csak az utolsó pillanatokban, kevés ponttal szenvedtek vereséget. Egyetlen győzelmüket hazai pályán aratták a harmadik fordulóban a SPAR Girona csapata ellen. A belga bajnokságban száz százalékos az együttes, kilenc mérkőzésből kilenc győzelmet arattak eddig.