Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szervezők az eseményen adják át a II. Avasi Pinceszépségverseny díjait is.

Egy fantasztikus országos kihívásnak, egy szívmelengető borbaráti ölelésnek és szuper hangulatfotóknak lehetnek részesei a Kvaterkázók. 19 órától varázslatos élőlánccal koccintunk a Magyar Bor Napja alkalmából az Arnóti sor pincéi között, a bükki borvidék legtüzesebb, legtitokzatosabb, legszebb boraival, megmutatva, hogy a térség is kiérdemelte előkelő helyét az ország nedűi között. Csatlakozzatok hozzánk és legyünk mi a legtöbben, hiszen ez egy kihívás!

Fókuszban a buborékok

Lesz minden, ami bubis: szóda, fröccs, cider, sör, habzóbor és pezsgő, a már jól ismert pincészetektől, mint a Sándor Zsolt Organikus Pincészet, a Gallay Kézműves Pince, a Figula Pincészet, a Márton és Lányai Pálinka, a Pátzay Borászat, az Eskol Pince, a KT Kézműves Pince, a Myrtus Pince, a Domaine Darrieux, a Tringa Borpince, a Bűdi Borház, az Avasi Présház, Csáter apó pincéje, a Palmetta Pincészet, a Vadnai CSAKAZÉRTIS Bor- és ökogazdaság, a Cardium Borászat, a Kern Bor- és Pezsgőház, az Oroszlános Borbirtok, a Zsadányi Pincészet, a Pendits Pince, a Gál Szőlőbirtok, a Juhász Testvérek borai és a Nyakas Pince.

A fröccsök mellett a sörivók is ünnepelhetnek

A szervezők meghívták a Szent András Sörfőzdét Békésszentandrásról, akik a habos finomságok mellett díjnyertes cidereiket is elhozzák és ugyancsak az almás-bubis pohárba valókkal készül a MadDog Cider.

Nyitva áll majd megannyi pince, ahol szórakozhatunk, a Creppy PalacsintaHáz és Center, a Kispolgármester Pince, a Svájci Borház, Az Iroda, az Avasi Álom Pince, Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészete, a Gallay Kézműves Pince, a Richter Pince, a Tégel Pince, a Vécsi Pince, a Czabala Családi Borászat, a Gonda Borászat (a szokásos pincelátogatással és gyerekprogramokkal), az Avasi Présház, a Kvaterka Shop sátor és a Béka téren is csavaroghatunk, buboroghatunk majd.

Átadók, beszélgetések

A Gonda Borászatban 16:30-tól átadjuk az Avasi Borangoláson rendezett II. Avasi Pinceszépségverseny díjait, illetve a figurás poharakból befolyt összeget a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak. 17 órától pedig pódiumbeszélgetés a Miskolci Egyetem diákjaival, oktatóival és Gonda Péter borásszal az UNESCO által védett selmeci hagyományokról és az alkoholfogyasztási szokásokról.

Természetesen nem maradhatnak el a gasztronómiai ínyencségek sem, hiszen valamivel le kell csillapítani a fortyogó bubikat. Különleges palacsintákkal készül a Creppy, lesz pizza az Il Baffo kemencéjéből, krumplilángos a Tégel Pincében, street food a DZ Burgerstől, elhozza a Füstös Nyúl kupán díjnyertes oldalasait a Forró Kutya Barbeque, a Kvaterka Shop sátorban pedig zsíroskenyér variációk és zakopanei sült sajt alma csatnival, sült hagymával és kacsamell chipsszel, illetve barna sörös sertésragu készül majd.

A bulihangulat felelősei ezúttal DJ LuiBig, DJ Avi és Posten, a The Purple C. A. B. (Red Hot Chili Peppers Tribute Band) és az Agyagbanda lesznek, kryza nyomja a Találka Est party zenéjét, illetve DJ Rooftop is kinn lesz, akiknek köszönhetően zárásig táncolhatunk.