Kezdőlap BORSOD Borsod - Sport

Csendesen beletörődött a vereségbe a MEAFC

Péntek este a MEAFC Kazincbarcikán szerepelt a bajnokság soron következő fordulójában.

A vármegyei derbin szerette volna megnehezíteni Bagó László együttese a vendéglátó Greenplan-VRCK dolgát.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója:

Az első szett egy hazai ász nyitással indult majd ezt követte még egy blokk hazai oldalról (2:0). Majd pár perc alatt már 2:3-at mutatott az eredményjelző egy hazai hibának és Csizmadia két blokkjának köszönhetően. Továbbra is fej-fej mellett mentek a csapatok (8:7; 10:9) majd a vendéglátó együttes 17:16-nál meglépett és 19:16-ra módosította az állást. Árváéknak sikerült visszakapaszkodni 22:21-re azonban a több egyéni hiba meg is pecsételte a sorsukat és 25:21 arányban húzta be az első etapot a VRCK.

A második szett elején a hazai csapatnak sikerült kiépítenie 2-3 pontos előnyt. Ennek köszönhetően és a többet hibázó MEAFC-nak is már 16:10-et is mutatott az eredményjelző. Ugyan a szett vége felé kicsit sikerült kozmetikázni az eredményen, de ez kevésnek bizonyult és VRCK magabiztosan nyerte meg a második játékrészt 25:16 arányban.

A harmadik szettben már 7:9-es MEAFC-os vezetést mutatott a kijelző amikor egy vitatható bírói döntés után csapatunk játéka ismét megállt. A vendéglátók ezt a zavarodottságot és tompaságot kihasználva át is vették a vezetést és végül a játékrészt 25:17-re be is húzták a mérkőzést pedig 3:0 arányban.

Férfi Extraliga 14. forduló

GreenPlan-VRCK – MEAFC-Peka Bau 3:0 (21, 16, 17) 

Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 400 néző. V.: Varga A., Nagy Zs.

VRCK: Jirasek 15, Cziczlavicz 11, Gurszkij 1, Péter B. 6, Velychko 7, Bibók 14. Csere: Kiss M. (liberó), Garan. Vezetőedző: Toronyai Miklós

MEAFC: Szabó P.2, Kanellopulosz 1, Fenyvesi 7, Csizmadia 4, Komlósi 4, Árva 6. Csere: Dudás (liberó), Simkó, Kozsla, Kapusi, Kovács Z. 2. Vezetőedző: Bagó László

Edzői értékelés:

Toronyai Miklós: – Gratulálok a csapatnak, hiszen nekünk minden meccs fontos, és két nappal ezelőtt még egy nagyon nehéz helyzetből tudtunk mérkőzést nyerni. Őszintén megvallva, sokkal hullámzóbb teljesítményt vártam, hál’ Istennek ilyen nem volt. Amikor egy picit összeraktuk magunkat fejben, lehetett érezni, hogy nyílik az olló. Köszönjük a szurkolóknak a mai támogatást is.

Bagó László: – Hiányzik egy vezéregyéniség a játékunkból, a kritikus helyzetekben nem tudunk extrát hozni. Az ilyen csapatok ellen szépen, csendesen beletörődünk a vereségbe, ami tükröződik a játékosok arcán is.

A bajnokság következő fordulójában, pénteken 19 órától a Vidux-Szegedi RSE látogat az Egyetemi Körcsarnokba. Minden kedves szurkolót arra bíztatunk, hogy ebben a nehéz helyzetben is látogasson ki a mérkőzésre és szurkoljuk ki együtt a győzelmet.

A mérkőzésre a belépés továbbra is ingyenes.

 

(Fénykép: vrck.hu)