Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly hagyományteremtő módon hívta életre a DVTK Jegesmedvék Akadémia a DHJ II. DVTK Ice Hockey Cup utánpótlás tornát. 

Április 20-a, csütörtök és április 23-a, vasárnap között cseh, finn, magyar, szlovák és szlovén U15-ös csapatok mérkőznek meg egymással a Miskolci Jégcsarnokban.

Nagy Ádám, a DVTK JJSA operatív igazgatója elmondta, hogy a jégkorongkupa célja az, hogy a legfiatalabb akadémisták is hamar belekóstolhassanak a nemzetközi jégkorongba. Külön öröm számukra, hogy a másik három – államilag elismert – akadémia idén is azonnal elfogadta a meghívást, így az ország legtehetségesebb fiatal hokisainak java része itt lesz a tornán.

A megmérettetésen a 2008.01.01. után született játékosok vehetnek részt, azaz a jövő évi U16-os korosztály első megmérettetése lesz ez mindenki számára. Remek lehetőség a csapatoknak, hogy megkezdjék a munkát már a következő szezonra készülve és az új játékosokat elkezdjék beépíteni. 

Szerződéses partnerük az IFK Helsinki is ismét Miskolcra látogat csapatával, valamint újra részt vesz a tornán a hosszú évekre visszanyúló jó kapcsolatnak köszönhetően a HC Kosice. Mellettük a cseh Buldoci Neratovice és a szlovén HDD Acroni Jesenice teszi teljessé a mezőnyt. 

A tornát különböző kísérőprogramok is színesítik.

A DHJ II. DVTK Ice Hockey Cup résztvevői

A csoport

IFK Helsinki
DVTK Jegesmedvék Akadémia
HDD SIJ Acroni Jesenice
Budapest Jégkorong Akadémia 

B csoport

HC Buldoci Neratovice
Újpesti Jégkorong Akadémia 
Fehérvár Hockey Academy 19
HC Kosice