Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogyan arról korábban is írtunk a Miskolci Egyetem és az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Légy te a fenntarthatóság nagykövete! címmel írt ki pályázatot egyetemistáknak és középiskolásoknak a fenntartható egyetem témakörében.

A szakértő zsűri által kiválasztott pályázatok díjait a Miskolc Campus Forum Green and Smart konferencián adták át.

EGYETEMISTA PÁLYÁZÓK

Okleveles díjazottak

A Miskolc Campus as a Living Laboratory (A Miskolci Campus, mint élő laboratórium) című pályaművel Baibhaw Kumar, Okhunjon Sayfidinov és Mohammad Jaber.

A Vision of Sustainable University (A fenntartható egyetem jövőképe) című pályaművel Veres Dominika, Harkály István, Szabó Nikolett, Áll Gábor Márk.

A zsűri különdíja

A Zöld egyetemmel, egy zöldebb jövőért! című pályázatával Bencze Evelin, Horvát Ádám és Pribisán Máté. 

Bronz díjazottak

A Sustainable University (Fenntartható egyetem) című pályázatukkal Bagaine Aidin Birimbi, Bosainh Zoldin Aldin és Nambooze Mutumba Rebecca.

Ezüst díjazottak

A ReEgyetem – reformok a fenntarthatóbb egyetemért című pályázatukkal Farkas Réka, Kaposvári László, Takács Ádám.

A Campus Towards Sustainble Future: Stweardship and Social Responsibility (Campus a fenntartható jövő felé: eskütétel és társadalmi felelősségvállalás) című pályázatukkal Tej Bahadur, Prashant Dixit, Dilip Maurya.

Arany díjazott

A Légy Te a Fenntarthatóság Nagykövete! egyetemistáknak meghirdetett pályázaton arany díját az Imagine a sustainable University! Where would you like to study? Why would you stay here to study in this region? (Képzelj el egy fenntartható egyetemet! Hol szeretne tanulni? Miért maradnál itt tanulni ebben a régióban?) címmel benyújtott pályázatával Rafael Valadez Vergara nyerte el.

KÖZÉPISKOLÁS PÁLYÁZÓK

A zsűri különdíja

Az Ideális jövőkép címmel benyújtott pályázatukkal Barkai Zalán Sólyom, Csima Márton, Mészáros Lilla, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai.

Bronz díjazottak

A Korszerű szigetelés mint megoldás című pályázatukkal Kriston Nándor, Melcher Kinga, Nagy Dávid, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai.

Ezüst díjazottak

Az Egy ökoiskola innovatív megoldásai című pályázatukkal Szendrei Csanád, Farkas Gergely, Késmárky Olivér, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákjai.