Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Victor Hugo Mica Álvarezt szándéka ellenére élve eltemették, miután elájult egy koporsóban. A 30 éves bolíviai férfi a Pachamama fesztiválon vett részt, amelyet augusztus első hetében a Földanya napjának alkalmából ünnepelnek. A szertartást a dél-amerikai toba nép ünnepli; Argentínában, Paraguayban és Bolíviában élő őslakos lakosság.

Victor Hugo egy barátjával vett részt az ünnepségen, ittak, és jól érezték magukat, amikor az este kicsit elgörbült. Victor Hugo a természet hívását érezve arra ébredt, hogy nem tud mozdulni. Szerencsére Victor Hugo ki tudott törni a koporsóból, és segítségért rohant.
De nem ez a legfurcsább része a történetnek – Victor Hugót por borította, és az arcán cement volt, ami miatt egyesek azt hitték, hogy a szertartáson részt vevők megpróbálták élve eltemetni, mint áldozatot Pachamamának, vagyis a Földanyának.
Victor Hugo a helyi médiának nyilatkozva azt mondta: „Az egyetlen dolog, amire emlékszem, az az, hogy azt hittem, az ágyamban vagyok, felkeltem pisilni, és már nem tudtam megmozdulni. És amikor meglöktem a koporsót, alig törtem be az üveget, és az üvegen keresztül kosz kezdett bejutni, így sikerült kijutnom. Engem eltemettek.”
Victor Hugo a rendőrségre rohant, miután kiszabadította magát, de azt mondták neki, hogy józanodjon ki.