Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Egy életmű a színpadon, ezúttal zenében

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hetvenedik születésnapja alkalmából életműkoncerttel lép a közönség elé Hegedűs D. Géza május 8-án a Vígszínházban, ahol színész barátaival legendás előadások dalaiból válogat.

A színművész életműve fél évszázada része a Vígszínház történetének, ezalatt az ötven év alatt nagy sikerű zenés előadások főszereplője is volt. Az ünnepi koncerten színész barátaival Halász Judittal, Kútvölgyi Erzsébettel, Igó Évával, Hegyi Barbarával, Balázsovits Edittel, Kern Andrással, Lukács Sándorral, Fesztbaum Bélával és Wunderlich Józseffel legendás előadások dalaiból válogatnak, közölte a teátrum.

Az 1953. május 7-én született Hegedűs D. Géza a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Horvai István osztályában végzett 1975-ben, már főiskolásként a Vígszínházhoz szerződött, és azóta is a társulat tagja.

A május 8-i estére Hegedűs D. Géza a legkülönbözőbb zenei stílusú színpadi művek „slágereiből” válogatott: a Popfesztiváltól kezdve többek között a Jó estét nyárból, a Kőműves Kelemenből, a Padlásból, a Koldusoperából, a Hegedűs a háztetőn-ből és a Dzsungel könyvéből – áll a teátrum közleményben.

Mint írják, a szerzeményeket zeneileg a művész muzsikus barátai Vranik Krisztián (Krizso), Hegyi Dávid, Czitrom Ádám és Subicz Gábor gondolták újra.

Fotó: Vígszínház/Emmer László