A bódvalenkei gyilkosság elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében tűzött ki nyomravezetői díjat a Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

A járőrök lakossági bejelentés miatt mentek december 16-án, pénteken a délelőtti órákban egy bódvalenkei lakáshoz, ahol holtan találták az ott lakó nőt. Megállapították, hogy a lakás tulajdonosának halálát idegenkezűség okozta, olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen elhunyt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 1.000.000 forint, azaz egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. A névtelenség megőrzése mellett is tehetnek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, de ezen túlmenően a 06-70/197-6313-as telefonszám is rendelkezésre áll.