Kezdőlap KIEMELT

Elsők az elsősegélynyújtásban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Egészségtudományi Kar hallgatói az 51. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei fordulóján a maximálisan elérhető 555 pontból 495-öt szereztek meg, így magasan a legtöbb pontszámmal jutottak tovább.

Az első helyen zárt a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának csapata a Vöröskereszt országos elsősegélynyújtó versenyének megyei fordulóján, így ők képviselhetik a régiót a verseny szeptemberi döntőjében.  

A győztes elsősegélynyújtó csapat tagjai: Pataki Marcell (csapatkapitány), Kápolnai Dorina, Sulkovszki Barbara, Vértesi Angéla, Hágen Botond – a ME-ETK elsőéves képalkotó diagnosztika szakos hallgatói

Az elsősegélynyújtó verseny megyei fordulójában számos összetett feladatot kellett teljesíteni a miskolci Népkertben kialakított versenypályán. 

A megoldandó baleseti helyzetgyakorlatok között epilepszia kezelése, artériás vérzéssel járó kutyaharapás, pánikroham, fulladásos gyermekbaleset, megindult szülés, nyílt lábszártörés, cukorbetegség felismerése, valamint újraélesztés is szerepelt – tudtuk meg az elsőéves radiológusokból álló csapat felkészítőtanárától, Nagy Ágnestől.

Az Egészségtudományi Kar mesteroktatója elmondta, hogy a Miskolci Egyetem 2017 óta vesz részt a Magyar Vöröskereszt országos elsősegélynyújtó versenyén, és felnőtt kategóriában visszatérően a miskolci hallgatók képviselik a vármegyét az országos versenyeken.