Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kifejezetten egészségesek hitt élelmiszert hívott vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a határértéket meghaladó mikotoxin-tartalma miatt.

Az Indiában is népszerű, búzatöretnek is nevezett szuperköret, a bulgur egyébként kimondottan egészséges élelmiszer, de az Ukrajnában előállított, Nett Food Bulgur néven forgalmazott készítmény 1 kg-os kiszerelése most mégis számos, az egészségre káros hatást idézhet elő fogyasztójánál.

Ne fogyasszuk el!

A termékben túl nagy mennyiségben fellelhető mikotoxinok közül a deoxinivalenol (DON) ugyanis embernél émelygést, hányást, esetenként hasmenést, hasi fájdalmat, fejfájást, szédülést idézhet elő. Nagy mennyéségű fogyasztása esetén immunrendszeri és vérképzőszervi panaszokat, szélsőséges esetben ennél is súlyosabb tüneteket okozhat.

A termékvisszahívás kizárólag a NETTFOOD néven, a Bio Fair Trade Kft. által forgalmazott 2024. 07. 01., 2024. 08 .01. és 2024. 08. 05. minőségmegőrzési időszakokkal megjelölt termékeire vonatkozik, melyeket bármely Auchan áruházban, a termék teljes vételárának visszatérítése mellett visszavesznek.

(forrás: divany.hu, fotó: illusztráció, pixabay)