Pontosabban a magyar horgászkártyával rendelkezőket a Magyar Országos Horgász Szövetség. tájékoztatása szerint A mintegy 1200 egyesületben csaknem 800 ezer taggal rendelkező szervezet valamennyi tagjának hasznos lehet a felület. A horgászapplikáció valamennyi érvényes horgászokmányt tartalmazza majd.

Az elektronikus fogási napló első körben a turista horgászoknál, majd 2025-től választhatóan minden horgásznál elérhető lesz. 

A fogások is hitelesen rögzíthetők lesznek, és területi jegyet is lehet majd a telefon segítségével vásárolni. Az egyik legnépszerűbb funkciója lehet majd a horgászhelykereső.

Jövőre már a teljes elektronizáció – így az egyesületi tagság létesítése, megújítása is – megvalósulhat, így a horgászok otthonról is intézheti ügyeiket. 

Tavaly sikeres évet zárt a szervezet

A horgászok bizalma megmaradt, így a jelentős áremelések ellenére sem csökkent érdemben a horgászat népszerűsége. Hosszú évek óta először csökkent az őszi telepítésre szánt ponty termelői ára.  Sor került egy átfogó jogszabályi módosításra is, amely döntően a digitalizáció további lépéseit szolgálja, ideértve a Magyar Horgászkártya sikeresen megkezdett, folyamatban lévő megújítását is.

(fotó: pixabay)