Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hét napon és hét éjszakán át. Ennyi időre várják az önkénteseket. Hogy mire? Felolvasónak. De nézzük a részleteket.

Csömörön figyelemfelkeltő rekordkísérletre készülnek: egy héten keresztül, éjjel-nappal, megszakítások nélküli felolvasással szeretnék buzdítani a fiatalokat – és a kevésbé fiatalokat – az olvasásra.

A Csömöri Kulturális Összeesküvés Mozgalom által szervezett, Mesélj, Csömör! Olvass velünk! eseményen a kortárs magyar gyermek- és ifjúsági irodalomból, valamint a bicentenárium kapcsán Petőfi Sándor egyes műveiből tartanak váltott felolvasásokat. 

Sokan az ügy mellé állnak!

Ebből is látszik, hogy a kultúrára áldozni kell, ha nem is mindig forintokat, de szabadidőt mindenképpen. Cserében felejthetetlen élményt kínálnak a szervezők. Védnökként Tenki Réka és Csányi Sándor mellett Huszárik Kata színművésznő is az ügy mellé állt. Kata csömöri lakos, évek óta, havi rendszerességgel tart író-olvasó találkozókat Más kép címmel a helyi művelődési házban.

168 órán át, több mint tízezer percen keresztül tart majd a felolvasás.

Ne feledd az időpontot!

S persze a rekordkísérlet helyszínét:  

Sinka István Községi Könyvtár,  május 16-án 10 órakor kezdődik a felolvasás  és várhatóan 2023. május 23-án, kedden 10 órakor ér majd véget. 

Már várják az önkéntes segítők és a felolvasók jelentkezését. Magánszemélyek, de akár egész osztályok vagy munkaközösségek is csatlakozhatnak.