Ki mire esküszik!  Ki ne emlékezne a nagyinál az illatra, amikor beléptél a konyhába és már egy ideje főtt a kukorica. Ugye felejthetetlen?
 Az igazi íz szerintünk is a vízbe főtt, de vannak, akik imádják a  „mikrós változatot” is.
A sózás megosztó kérdés
Az egyik tábor jól megsózza a főzővizet, a másik tábor állítja, hogy a sós vízben főzéstől megkeményednek a szemek. De ktségtelen, hogy jobban esik a nyári melegben az enyhén sósabb íz világú.
Meddig főzzük?
A csemegekukorica akár 15-20 perc alatt megpuhul, de 30-35 perc alatt már a legmakacsabb csöveken is ehetők.
Főtt kukorica mikróban
- Távolítsd el a kukorica bajszát, és úgy mosd meg, hogy a burokleveleket tartsd rajta, erre szükség lesz.
 - A zöld csuhája vegye körül a kukoricacsövet, és így tedd a mikrohullámú sütőbe. Állítsd 700 wattos fokozatra, és kapcsold be 5 percre.
 - Ha a hűtőből vetted ki, tehát nem szobahőmérsékletű a kukorica, 6 percig menjen!
 - Készíts elő edényfogó kesztyűt vagy egy fogót, mert tűzforrón gőzölögve fogod kivenni.
 - Ha már annyira kihűlt, hogy nem égeti a kezed, fejtsd le róla a csuháját.
 - A fogyasztáshoz sózd meg, vagy ha úgy szereted, akkor vajazd, netán csepegtess rá citromlevet.
 
Egy próbát megér!
(forrás: nlc.hu/fotó: pixabay)
  






