Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy férfi 2019 tavaszán, a perei házában történt házkutatás alkalmával, a gázüzemű járművek töltésére szolgáló tartály töltőpisztolyából körülbelül tizenöt másodpercen keresztül engedte ki a gázt.

A helyiségben két rendőr is tartózkodott, akik felszólították a vádlottat, hogy ezt hagyja abba, illetve egyikük próbálta kivenni a kezéből a töltőpisztolyt, de a férfi azt csak akkor tette le, amikor kifogyott a gáz. Az épület átszellőztetését követően sérülés, kár nem keletkezett.

Az Encsi Járásbíróság megállapította, hogy a kiáramló gáz minimális mennyiségén nem jöhetett létre robbanásra képes gázelegy, a maximális mennyiség esetén létrejöhetett ugyan, de a robbanás kialakulásához külső gyújtóforrás lett volna szükséges.

Ezt figyelembevéve a bíróság a testi sértés kísérletének vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette a férfit, míg a hivatalos személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek találta és 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyész, a vádlott és a védő is fenntartott három munkanapot a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.