Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már az NBI-es férfi röplabdamérkőzés előtt borítékolható volt, hogy rangadó lesz a javából Dágon, hiszen a két együttes között csupán két pont volt a különbség a MEAFC javára a tabellán.

Az októberi miskolci mérkőzésen még sima MEAFC győzelem született, de várható volt, hogy Dágon nem lesz ilyen egyszerű dolguk.

Az első felvonásban a Dág KSE csapata állva hagyta a miskolciakat és sikerült ellépniük 14-7-re. A MEAFC játékát sok hiba jellemezte, pályát nem találó ütések, rossz nyitásfogadások és nyitások. Időközben fokozatosan feljavult a csapat, remek támadásokat vezettek és ezzel a túl oldalon nem tudtak mit kezdeni, ráőadásul a dági csapat is többször belehibázott a játékba.

Valamennyire sikerült lefaragni a miskolciaknak a hátrányt, majd egy McLaughlin ász, valamint egy dági rossz nyitás 23-18-ra módosította az állást. Ekkor Kovácsot Kapusi váltotta, aki nyitásaival zavart keltett a túloldalon és két remek Komlósi blokkal sikerült végre kiegyenlíteni 23-23-ra.

Ezután az idegek csatája következett, mert hol az egyik, hol a másik csapatnak volt szett labdája és még mindig csak az első szettben jártak. A végén a Dág jobban tudott összpontosítani és két jó nyitással behúzták a szettet 31:29-re.

A második szett elején a MEAFC villámrajtot vett és ellépett 3-8-ra. A csapat játéka ebben a periódusban nagyon összeállt. A pontszerzésben az Árva-Komlósi duó jeleskedett, de Kozsla és Kovács is szép megoldásokkal jelezte, hogy bizony ők is a pályán vannak.

A szett elején megszerzett előnyt Csizmadiáék már nem adták ki kezükből és 19:25-re húzták be ezt az etapot, így 1-1-es állásra módosítva a szett arányokat. Ekkor már majd egy órája kínozták egymást a csapatok.

A harmadik játékrészt is jól kezdte a MEAFC, hiszen az eredményjelző 0:3-at mutatott. Ezek után viszont a csapat koncentrációja kihagyott, ezt megérezte a vendéglátó is és egyre magabiztosabbak lettek, míg a miskolciak sok hibával játszottak.

Csak futottak az eredmény után és végül 25:19-es dági siker született.

A negyedik szettre a miskolciak ismét magukhoz vették az irányítást és már a játékrész elején elléptek a Dágtól 8:16-ra. Az ellenfél becsülettel küzdött és a szett végére megközelítették a MEAFC csapatát, de a játékrészt megnyerni már nem tudták.

Az utolsó, ötödik szett elején sem álltak meg Árváék és a röplabda minden szépsége benne volt ebben a játékrészben is. 4:6-os állásnál a hazai csapat elkezdett kapaszkodni, remek nyitásokat és blokkokat mutattak be. Így 8:6-os dági vezetéssel cseréltek térfelet a csapatok.

Még két dági pont következett és már 10:6-ot mutatott a kijelző, amikor egy okos MEAFC pont következett Komlósi révén. Ezzel újra sikerült lendületbe jönni a játékosoknak, Komlósi pontok, padlószakító Kozsla és McLaughlin blokkok következtek és már is 13:13 volt az állás.

14:14-es állásnál Csizmadia villant egy ütéssel, 14:15-nél szettlabdához jutottak a Miskolciak. Ezt még a Dág tudta hárítani 15:15-re. Ezek után egy jól megszokott Komlósi Márk pont következett a miskolci oldalról és itt már nem volt kegyelem, a 17-ik pontot Árva Milán ütött be.

Végül a 2,5 órás mérkőzésen 3:2 arányban MEAFC győzelem született.

Az egész mérkőzésen remek hangulat volt, amihez a hazai szurkolók mellett a lelkes miskolci szurkolók is hozzájárultak, akik elkísérték a csapatot Dágra.


Bagó László vezetőedző értékelése:

Gyengén kezdtük a mérkőzést. Azután, amikor a hibákat le tudtuk redukálni, egy nagyon kiélezett csata alakult ki. A végén most mi voltunk a szerencsésebbek és küzdeni akarásból jelesre vizsgáztunk. Gratulálok a Dág-nak és a játékosainknak is.

NBI Liga Alapaszakasz

Dág KSE – MEAFC-Miskolc 2:3

MEAFC-Miskolc: Árva, Komlósi, Kozsla, McLaughlin, Kovács, Csizmadia

Csere: Karóczi (liberó), Szabó, Oláh, Kapusi, Tóth, Simkó

A bajnokság soron következő fordulójában, december 17-én, vasárnap a budapesti TFSE-hez látogat a MEAFC legénysége.

A mérkőzés este hét órakor kezdődik és a MEAFC weboldalán élőben követhető lesz.