Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Hihetetlen összeggel zárult a Krisztián gyógyulását segítő jótékonysági akció

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk Baka Krisztián tiszaújvárosi tűzoltó két és fél éves kisfia, Krisztián egészségesen jött a világra, azonban nyolc hónapos korában agyhártyagyulladással kórházba került, majd kómába esett. 

Mire legyőzte a fertőzést és magához tért, kiderült, hogy elveszítette a látását, a hallását, a mozgása pedig súlyosan sérült. 

A szülők azonban nem adták fel a reményt. Addig küzdenek, amíg el nem érik, hogy gyermekük minél teljesebb életet élhessen, ez azonban súlyos anyagi terhet jelent a családnak. 

Éppen ezért több hónapon át tartó jótékonysági akció kezdődött ifj. Baka Krisztián gyógykezelésének támogatására, amely a napokban lezárult. A miskolci Supersum Alapítvány a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókkal közösen adta át az összegyűlt adományt a családnak.

„A szerda délelőtti rendezvény kezdetéig az alapítvány vezetőjén kívül senki sem sejtette, hogy a száz napig tartó akció során mekkora pénzösszeg gyűlt össze Krisztiánnak. Az országos szintű megmozdulás és segíteni akarás jóval felülmúlta a várakozásokat, ugyanis több mint 10 530 000 Ft érkezett az alapítvány számlájára.”

A korábban szervezett jótékonysági futás nevezési díjain kívül, a magánszemélyek, cégek, önkormányzatok, hivatásos és civil szervezetek adományai, valamint a sportolók és sportegyesületek által felajánlott mezek, illetve sporteszközök árverésén befolyt pénzösszegek mind azt a célt szolgálják, hogy a tiszaújvárosi tűzoltó gyermeke mielőbb felépülhessen, és teljes életet élhessen.

/Fotók: Dojcsák Dávid tűzoltó százados/Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/