Az illegális fűszállító cég alapítója azt mondja, csak karriert akart váltani, ezelőtt pedig soha életében nem árult drogot.

Az Egyesült Királyságban fellendült a Dispenseroo illegális fűszállítással foglalkozó startup: a cég több millió fontos bevételt termel, mindössze egy évvel az alapítás után, noha az alapító állítja, korábban soha életében nem foglalkozott kábítószerrel.
A Dispenseroo, mely más online drogpiacokkal ellentétben nem a dark, hanem a nyílt weben működik, s az elmúlt hónapokban gerilla kampányaik és a szájról-szájra terjedő hírverés nyomán ügyfelek ezreit vonzotta be. A dark webet kerülő kissé unortodox megközelítés azt jelenti, hogy akár simán a Google-keresőben is meg lehet találni.
Az alapító, aki azt kérte, nevezzük csak “S”-nek, megosztotta, hogy a Dispenseroo elindítása előtt soha nem árult drogot, és valójában csak az Egyesült Királyságban hatályos “archaikus” kannabisztörvények miatti csalódottságból hozta létre a céget.
Első körben rámutatott:
“Óriási különbség van a kemény drogok és a fű között. Rengeteg téves információ és negatív kép él azokban, akik rosszul tájékozottak. De sok ügyfelünk orvosi okokból és olyan összetett betegségek kezelésére használja a kannabiszt, mint például a depresszió.”
S biztonsági okokból kifolyólag nem kívánta elárulni, hogy pontosan mennyi az oldal bevétele, ám annyit megosztott, hogy az oldal heti szinten több ezer (!) megrendelést küld ki, ami arra utal, hogy havi bevételei meghaladják az egymillió fontot (455,4 millió forint) is. A Dispenseroo azt tervezi, hogy 2023-ban “a következő szintre” emeli a hírverést, miközben kedvezőbb kannabisztörvények mellett is kiáll.