Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy 39 éves csernelyi és egy 47 éves ózdi férfival szemben folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A gyanúsítottakon május 24-én ütöttek rajta lakásukon az ózdi rendőrök, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi, Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály bevetési egységével közösen.

A két díler úgynevezett „csillám kristályt” értékesített a helyi és a szomszédos településen élők számára, a vásárlók közül ráadásul többen kiskorúak voltak.

A kutatások során a két férfinál előre kiporciózott, fóliába csomagolt kábítószergyanús anyagokat foglaltak le a rendőrök.

Az ózdi férfinál továbbá bűncselekményből származó szerszámokat, laptopot és különféle használati tárgyakat is találtak, amelyek a megalapozott gyanú szerint bűncselekményekből származtak.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a dílereket őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásuknak ügyészi indítványozására.