A vádlott 2019 novemberében, a baleset reggelén Hernádkak irányából haladt Bőcsre, miközben a mellette ülő kiskorú gyermekéhez fordult.

Ennek következtében nem vette időben észre az előtte kerékpározó sértettet, akit emiatt elütött. A biciklis olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A sofőr ugyan észlelte a balesetet, de a helyszínen nem állt meg, hanem segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A Miskolci Törvényszék  egy év és hat hónap szabadságvesztésre ítélte, valamint három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől az autóst.

A törvényszék ezzel enyhítette a Miskolci Járásbíróság elsőfokú ítéletét, amely a vádlottat halált okozó közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt korábban két év hat hónap szabadságvesztéssel sújtotta és négy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A fellebbezések folytán eljáró törvényszék enyhítette az elsőfokú bíróság ítéletét. Ugyanakkor a másodfokú eljárásban meghallgatott szakértő érvelését is figyelembe véve nem tartotta alaposnak a vádlott és védője által előterjesztett, a segítségnyújtás elmulasztása alóli felmentést célzó perorvoslatot.