A DVTK HUN-Therm aktuális címvédőként 2023. február 16-án, csütörtökön 18 órától kezdi meg az idei kupaszereplést: a negyeddöntőben az E.ON ELTE BEAC Újbuda látogat a DVTK Arénába. 

Az idei évtől változik a lebonyolítás, a március 9-10-én Sopronban megrendezésre kerülő négyes döntőbe már csak a negyeddöntők győztesei utaznak el. Az elődöntőbe való továbbjutásról egy mérkőzés dönt, visszavágót nem rendeznek.

Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntő
2023. február 16., csütörtök (Miskolc, DVTK Aréna)
18:00 DVTK HUN-Therm – E.ON ELTE BEAC Újbuda

Edzői beharangozó

Völgyi Péter
A Magyar Kupa négyes döntőjébe jutás a tét a BEAC elleni holnapi hazai mérkőzésünkön. A válogatott ablak zárultával a mai nappal tudjuk folytatni a közös munkát. Minden játékosomnak nagy szüksége volt erre a két napos pihenőre, hiszen az elhalasztott Vasas mérkőzésünk után rögtön a nemzeti csapatban volt jelenésük. Sajnos Monika Grigalauskyte kissebb sérüléssel érkezett vissza és Arella Guirantes bokája sem gyógyult még meg teljesen, így az ő holnapi játékuk kérdéses. Jovanović keményen edz, de még nincs kész a visszatérésre. Újra össze kell állnia a csapatnak és ehhez idő kell. Nem ideális a helyzetünk, de hozzá vagyunk szokva a rövid mérkőzésre való felkészüléshez, nyerni szeretnénk hazai pályán, hiszen az alap célkitűzésünk a négybe kerülés a kupában és a bajnokságban egyaránt.

Ellenfél-leső
A BEAC idén kiegyensúlyozott szezont fut, a tabellán elfoglalt hatodik helyezésükkel a középmezőny elején helyezkednek el. 18 mérkőzésükből nyolcszor hagyták el győztesen a pályát, tíz alkalommal nem ők ünnepelhettek a lefújás pillanatában – Mészárosné Kovács Andrea együttesének tehát idén jó esélye van arra, hogy bejusson a rájátszásba. A BEAC bravúrral indította a bajnoki szezont, a Szekszárdot sikerült nagy meglepetésre hazai pályán legyűrniük. A tabellán előttük álló öt csapat ellen ezen kívül viszont egyszer sem sikerült győzelmet aratniuk. Két légiósuk, az amerikai Morgan Green és a horvát Ana Vojtulek mellett a tavaly még Diósgyőrben kosárlabdázó Tóth Franka számít húzóembernek a csapatban.

Egymás ellen
A két csapat a 2022/2023-as szezonban még csak egyszer találkozott egymással: a bajnokság 9. fordulójában a DVTK Arénában csaptak össze a felek. Akkor Kányási Veronika és Arella Guirantes nagyszerű játékával magabiztos győzelmet aratott a DVTK HUN-Therm.

2022. november 13. (Miskolc, DVTK Aréna)
DVTK HUN-Therm – E.ON ELTE-BEAC 70-48 (15-5, 16-16, 24-10, 15-17)

Elődöntők

2023. március 9., csütörtök (Sopron, Novomatic Aréna)
NKA Universitas PEAC / BKG PRIMA-Natura Szigetszentmiklós – DVTK HUN-Therm / E.ON ELTE BEAC Újbuda
Sopron Basket / Atomerőmű KSC Szekszárd – SERCO UNI Győr / Vasas Akadémia

Döntő, bronzmérkőzés

2023. március 10., péntek (Sopron, Novomatic Aréna)
A négyes döntő mérkőzéseinek pontos kezdési időpontjáról később ad majd tájékoztatást a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

/A nyitókép illusztráció/