Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint tulajdonos és a Miskolc Holding Zrt. közös szándéka az önkormányzati cégek működésének racionalizálása, a szakmai irányítás erősítése és egységesítése. Ráadásul egy újabb lépés a környezettudatos energiaellátás felé.

Ez történik most is, a Miskolc Holding Zrt. Igazgatóságának végleges döntése alapján a Bioenergy- Miskolc Kft. beolvad a MIHŐ Kft.-be. Információink szerint, minden ütemezetten halad.

Erre az intézkedésre a Kilián városrész és a Dorottya utcai hőkörzetek megújuló, biomassza alapú energia-ellátásának gazdaságosabb és hatékonyabb jövőbeni működtetésének érdekében kerül sor.  Az összeolvadással a külön gazdasági társaságokban ellátott feladatok teljes egészében a MIHŐ Kft.-hez kerülnek, ezzel is ésszerűsítve a gazdálkodási feladatok végrehajtását. A döntés logikus, hiszen ezzel csökkenthetők a működés költségei is.

A miskolci a távhőszolgáltató már 2008-tól a zöldenergiák távhő célú felhasználása felé vette az irányt. Ez most a soron következő lépés a környezettudatosság felé, ezt követi a legjelentősebb mértékű zöldenergia, a geotermális energia bevonása a miskolci távfűtésbe.