Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Állatkínzás miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 64 éves férfi ellen.

A vádlott miskolci házának udvarán, egy nyitott melléképületben, a falnak támasztott deszkák alatti fémhulladékon tartotta kan ivarú uszkár jellegű keverék kutyáját. Az állatnak rendszeresen nem adott megfelelő mennyiségű élelmet és vizet.

Tavaly december előtt az eb egyre elhanyagoltabb állapotba került, az éles fémhulladékok a lábain metszett sérüléseket okoztak, vérvesztesége mellett gyulladása lett. A vádlott a gyógykezeléséről nem gondoskodott, így az eb végtagjai olyan mértékben károsodtak, hogy hátulsó lábaira lebénult.

Azzal, hogy gondozási kötelezettségeiről nem gondoskodott, a kutyának szükségtelen fájdalmat és különös szenvedést okozott, amely nagyjából tíz napon belül elpusztult volna, de egy állatmentő alapítvány önkéntesei 2021. december elején elvitték a gazdájától és állatkórházban a sérüléseit ellátták. A kutyát egy alapítvány fogadta be.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.