Kínai turisták egy csoportja tartózkodott azon gondola fedélzetén, mely felborult, miután a turisták felálltak, hogy szelfiket készítsenek. A velencei rendőrség közlése szerint személyi sérülés nem történt, mind az 5 turista épségben kiúszott a partra a jéghideg vízből.

Noha senki sem sérült meg, az egyik turista elvesztette a mobiltelefonját a balesetben. A városi gondola-szövetség szóvivője megosztotta, noha a gondolában nem keletkezett kár, annak kárpitozott székei, valamint takarói a csatornában landoltak.
 

A hatóságok megerősítették, a gondola vezetője többször is utasította a turistákat, hogy a manőverek közben ne mozogjanak, és végképp ne álljanak fel szelfit készíteni, ám állítólag a nyelvi akadályok miatt ezt nem sikerült megértetni a turistákkal, így nem is tettek eleget a felszólításoknak.

Az utóbbi években egyre több problémát jelentenek a nem megfelelő módon viselkedő turisták: az egyik leghírhedtebb eset az volt, amikor egy férfi egy háromemeletes épületből a csatornába ugrott, másokat pedig megbírságoltak, mert a vízben úsztak.