Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A 61 éves nyugdíjas szerelő az esélytelenek nyugalmával, szándékosan poénból április elsején, bolondok napján küldött játékba egy lottószelvényt. Kiderült, ez volt élete legjobb s legjövedelmezőbb döntése.

A 61 éves nyugdíjas szerelő, Earl Lape besétált egy kisboltba április elsején, és úgy gondolta, ha már ott van, felad egy lottószelvényt. Ez meg is történt, csakhogy amikor a kisbolt eladójával megnézték a Lotto America lottószelvényét, kiderült, hogy a férfi megütötte a főnyereményt.

“Azt hittem, hogy ez egy vicc” – osztotta meg a szerencsés, aki tényleg nem akarta elhinni, hogy elvitte a mesés, 40 millió dolláros (13,8 milliárd forint) főnyereményt, elvégre bolondok napján vásárolta a szelvényt.

“Nevettem. Azt hittem, hogy ez áprilisi tréfa” – mondta Earl Lape, miután átvette nyereményét az Iowa Lottery Clive-i központjában.

Lape úgy döntött, hogy készpénzben veszi át nyereményét, mely 21,28 millió dollár (7,34 milliárd forint), hiszen a 40 milliós nyereményt csak úgy kaphatta volna meg, ha vállalja, hogy 29 éven át életjáradék formájában fizessék ki neki a jackpotot.