A MiReHu Nonprofit Kft. már több, mint tíz éve képvisel meghatározó szerepet a vármegye hulladékgazdálkodásában, magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak és jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek. A Társaság rendkívül elkötelezett a környezetvédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóság mellett.

2019-ben kezdték szemléletformáló programjukat, melynek célja, hogy a lakosságot segítse és ösztönözze a hulladéktudatosabb, fenntarthatóbb életmód elsajátítására. Többszörösen díjnyertes programjuk az évek alatt saját márkává fejlődött, mely a MaKuka brand nevet kapta. Borsodi vállalkozásként egy olyan helyi szót választottak a márka nevéül, mely tartalmazza a hulladékgyűjtés eszközét, a kukát. A márka megalapítást a számos pozitív visszajelzés indukálta, így jött létre egy olyan brand, melyhez helyi és országos szinten is a hulladékgazdálkodás, a fenntarthatóság, a szemléletformálás és környezettudatosság társul.

A MaKuka program számos hazai környezetvédelmi díjjal büszkélkedhet, azonban a MiReHu-t az a megtiszteltetés érte, hogy 2023. év végén megkapta az első nemzetközi elismerését, ugyanis az Egyesült Királyság egyik kiemelkedő online magazinja, a BUILD a tavaly első alkalommal megrendezett Környezeti Fenntarthatósági Díj versenyzői közé választotta és az Év Hulladékgazdálkodási Vállalkozása díjjal jutalmazta. A BUILD egy negyedévente megjelenő online magazin, mely elsősorban az építőipar és ingatlanpiaccal foglalkozik, azonban olvasóikat a fenntarthatósággal, a formatervezés világával és az infrastruktúrával kapcsolatos információkat osztanak meg.

Ez a rangos díjprogram a környezeti fenntarthatósági iparágban működő vállalkozások kiemelkedő eredményeit és innovációit ismeri el. A magazin jelmondata is erős üzenet az ipar szereplőinek, BUILD – a kiválóság elismerése az egész világon, ennek érdekében számos területen díjazzák a világ ipari szereplőit. A Környezeti Fenntarthatósági Díj megalapításának célja, hogy az iparág kiemelkedő alakjainak reflektorfénybe állításával ösztönözze a többi vállalkozást arra, hogy törekedjenek a fenntartható gyakorlatok minél nagyobb mértékű alkalmazására és a körforgásos gazdaság elveinek megvalósítására.

A verseny érdekessége, hogy a BUILD jelölő bizottsága online kutatás alapján választja ki azokat a nemzetközi szereplőket, akiket érdemesnek tartanak a díjuk elnyerésére. A MiReHu minden szempontból megfelelt a BUILD magazin kiválasztási szempontjainak, hiszen a hazai hulladékgazdálkodás úttörő alakja a szemléletformálás terén, számos alkalommal működött már együtt más vállalkozásokkal a saját programjuk kialakításában, sokakat pedig arra ösztönzött, hogy a meglévő programjukat fejlesszék és tegyenek többet a helyi lakosságért, a fenntarthatóság és a környezetvédelem népszerűsítéséért.