Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden hétvégén egyszerűbben és olcsóbban utazhatunk Tokaj vidékén, kihasználva az összehangolt vonat és busz közlekedést.

A MÁV-Volán-csoport közös szolgáltatásának köszönhetően az ősz beköszöntével sem kell lemondanunk a világörökség részét képező tokaji borvidék eléréséről és felfedezéséről, hiszen Tokajbusz néven a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratok közlekednek. A Borongoló napijegyet megváltva pedig egy jeggyel korlátlanul utazhatunk a Tokaj térségben közlekedő vonatokkal és autóbuszokkal. 

A Volánbusz kétóránként közlekedteti Tokajbusz-járatait október 29-ig, melyek útvonala a térségben elhelyezkedő fontosabb turisztikai látványosságok mentén halad, és emellett Tokaj és Szerencs vasútállomásokon átszállást is biztosít a személy- és InterCity vonatokra Miskolc-Budapest, valamint Nyíregyháza irányába és irányából egyaránt.

A napijegynek kösszönhetően a péntek esti, valamint a szombat és vasárnap délelőttől késő estig terjedő időszakban vehetjük igénybe a Tokajbusz járatokat. Az autóbuszok a Tokaj–Bodrogkeresztúr–Mád–Tállya–Rátka–Szerencs, a Szerencs–Rátka–Tállya–Mád–Bodrogkeresztúr–Tokaj–Tarcal és a Tarcal–Tokaj útvonalon közlekednek a péntek esti, valamint a szombat és vasárnap délelőttől késő estig terjedő időszakban.

A 24 illetve 72 órás érvénytartamú, kedvezményes Borongoló napijegy november 1-ig váltható meg. Az egynapos jegy 590 forintért, a háromnapos jegy 1 190 forintért vásárolható meg, és a Tokajbusz járatokon, valamint a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye településeket magába foglaló zónán belül közlekedő vonatokon és az autóbuszokon egyaránt lehet vele utazni. A jegyet a MÁV-START online jegyértékesítési rendszerén keresztül további 10%-os kedvezménnyel tudjuk megvásárolni.

A térség turisztikai célú fejlesztéseihez csatlakozva a MÁV-START is menetrendi módosításokat vezetett be: Nyíregyháza és Miskolc között a kora reggeli és esti vonatok a hétvégéken is közlekednek, valamint a Nyíregyháza és Szerencs közötti reggeli és esti személyvonatok Miskolcig meghosszabbítva közlekednek és onnan is indulnak.

A Tokajbusz-járatokról és az új napijegyről a volanbusz.hu/tokajbusz weboldalon található bővebb információ.

/Fotó és térkép: MÁV/