Kezdőlap Uncategorized

Öt évesen ennyire talpraesett!

A napokban robbantotta fel az internetet az öt éves Elena,aki felhívta a 112-t, hogy segítséget kérjen, mert rosszul lett az édesanyja!

Elena egy három gyermekes családban él, anyukája épp akistestvérét altatta el, miután kijött a szobából érezte, hogy leveri a víz,csöng a füle és elsötétül minden. Mielőtt elájult volna, még szerencsére voltannyi ideje, hogy a kislánynak szóljon, hogy rosszul van, hívjon segítséget.

Ami ezután következett, az már történelem!:-)

A kislány egyáltalán nem esett kétségbe, felhívta a 112-t ésteljesen nyugodtan elmondta, mi történt!:

– Halló?
– Halló, segélyhívó központ, miben segíthetek?
– Anya rosszul van. 
– Hol lakik anya?
– A konyhában. A konyhában fekszik a földön.
– Értem, téged hogy hívnak?
– Elena. 

Mire az édesanyja, nagyjából 3 perc után magához tért, amentők már úton voltak, és a kislány épp a mentősökkel beszélt. A Magyar Rendőrségosztotta meg Facebook-oldalán a hangfelvételt.

Fantasztikus, hogy mit tett a kislány! Jómagam iselgondolkodtam, és egyszerűen nem fért a fejembe, hogy tud ilyen talpraesettlenni, mindössze 5 évesen! Aztán kiderült, hogy Elena anyukája korábban maga issegélyhívó operátorként dolgozott, így természetes lehetett a kislánynak,megtanulta, mi a teendő ilyenkor! Minden esetre Elena egy hatalmas hős, ésminden szülőnek meg kellene tanítania gyermekét, mit tegyen vészhelyzetben!