Sohasem vett még részt ennyi település az országos akcióban.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szeptember 24-én, szombaton ötödször rendez országos gyerekemelést, kiállva a gyerekvállalás és a családalapítás fontossága mellett. Idén már harmincöt település csatlakozott a kezdeményezéshez, így valószínűleg ebben az évben is gyerekemelési rekordot döntenek. A rekordkísérlet miskolci helyszíne a Jókai városrész, azon belül is a Fábián u. 6 szám (régi malom/bábszínház) mögött tér.

Helyszínek

A települések között találjuk Csíkszeredát, Kassát és Szabadkát is, tehát Székelyföldről, Felvidékről és a Vajdaságból is csatlakoznak családok. A már hagyományosnak számító eseményt idén is családi napok keretében rendezik meg, a gyerekeket pedig a szüleik pontban 11 órakor emelik fel mindenhol.

Az elmúlt négy évben több tízezren vettek részt a gyerekemelésen, ami háromszor hagyományos keretek között, egyszer pedig a vírus okozta korlátozások miatt rendhagyó módon, online formában valósult meg. Idén két kiemelt helyszínen (Budapesten és Veszprémben), valamint harminchárom további településen emelik magasra a szülők gyerekeiket. A csatlakozó települések sok programmal várják a családokat a gyerekemelés előtt és után.

A gyerekemelő akcióhoz természetesen határok nélkül, bárhol lehet csatlakozni, egy a lényeg: a szülőknek pontosan 11 órakor kell felemelniük a gyerekeiket.

További információ: gyereketamagasba.hu, facebook.com/gyereketamagasba