Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az American Airlines egyik járata az eredeti célállomásától 1287 kilométerre kényszerült leszállni, miután egy utas paprikaspray-t használt az utastérben. Az 1680-as járat vasárnap este Miamiból New Yorkba tartott, ám a floridai Jacksonville-ben kényszerült leszállni.
Az incidens körülbelül 30 perccel a járat indulása után történt egy Reddit-felhasználó szerint, aki elmondása szerint a szóban forgó járaton utazott:

„Az emberek hátul köhögni kezdtek, és nem láttak. Senki sem tudja, mi történt, mire egy légiutas-kísérő a mikrofonhoz lépett, hogy bejelentse, ha valaki tudja, mi van a levegőben, szóljon. Tíz perccel később a pilóta balra fordult, hogy JAX-re térjen át. Amikor az utasok látták, hogy milyen gyorsan eszkalálódott a helyzet, a tettes tisztázta magát, és azt állította, hogy baleset volt.”

Miután a gép leszállt Jacksonville-ben, a rendőrök elszállították a tettest és családját. Miután a repülőgépet megtisztították, folytatta útját New Yorkba, ahová több órás késéssel érkezett meg.

A fenti Reddit-bejegyzésre egy másik felhasználó is reagált, aki elmondása szerint szintén a járaton volt, ráadásul közel ült ahhoz az emberhez, aki paprikaspray-t használt. A felhasználó elmondása szerint a tettes szándékosan csinálta:

„Hihetetlenül ijesztő volt, hogy nem kaptunk levegőt, égett a bőrünk/szemünk, mindenki pánikolt körülöttünk, és egy kis helyen ragadtunk.”