Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Pénteki forgalomkorlátozások: tovább gurul a Tour de Hongrie

Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegyében is forgalomkorlátozásokra lehet számítani a kerékpáros körverseny miatt.

Az Útinform honlapján közzétett részletes útvonal alapján a mezőny 11.45 órakor Kazincbarcikáról indul, majd Tardona – Nagyvisnyó – Szilvásvárad – Bélapátfalva – Mónosbél – Szarvaskő útvonalon haladnak Egerig. Egerből a 24-es főutat érintve Egerbakta településen át Sirokig mennek, ahonnan Verpelét felé kanyarodnak el, majd Kisnána – Domoszló – Markaz – Abasár településeken át haladnak Mátrafüred felé.

A versenyzők a Mátraháza – Parád – Recsk – Tarnaszentmária – Kisnána – Domoszló – Markaz -Abasár – Mátraháza kört megtéve indulnak el a Kékestetőre, ahová várhatóan 16.30 órakor érkeznek az első versenyzők.

Az Útinform felhívta a figyelmet, hogy a mezőny elhaladásakor, egy-egy útszakaszon rendőri segítséggel megállítják a forgalmat, és a csomópontokban is rendőri forgalomirányításra kell számítani.    

A verseny közben – rendőri irányítás mellett – lesz lehetőség az útvonalat keresztező közlekedésre. Kazincbarcika belterületét és a Kékestetőt érintő lezárásokra a kihelyezett táblák hívják fel a figyelmet – közölték.

(Nyitókép: MTI/Derencsényi István)