2021. január

2021szo09jan06:1518:00120. Kutyás Túra (Magyarország Bükk)06:15 - 18:00 Bükk hegység, Bükk hegység Szervező: Bükk hegység

Esemény részletei

Az év első túráján egy igazi ínyencséget hoztunk Nektek hogy megalapozzunk a szép látványnak sokszínűségnek kellemes fáradtságnak és a remek hangulatnak a későbbi túrákra is! Ezúttal a “budapesti ember” által ritkábban látogatott Bükki Nemzeti Parkot vesszük célba ahol egy igazán különleges túrára invitálunk benneteket.

Teljesen új lesz az útvonal és igyekeztünk belepakolni mindent ami érdekes lehet egy belföldi túrán (történelem csúcshódítások tavak népszerű völgy). Reményeink szerint a fehér látványról sem kell lemondjunk a magasabb részeken! Ami ismét garantált: Gyönyörű táj csörgedező patakok tavak több csúcs (köztük Magyarország 6. legmagasabb csúcsa) remek kilátás titokzatos erdők jó hangulat és végül de nem utolsó sorban kutyák! Jelentkezni a doghajking@gmail.com email címünkön lehet. A túrát korlátozott számban tudjuk elindítani így fontos a mielőbbi jelentkezés és a foglaló (20%) megküldése.

A túra nehézségi szintje: Közepes belföldi túra kamásli javallott hó esetén
Túra menete: Szilvásvárad parkoló – Katonasírok – Ördög-hegy – Őr-kő – Nagy-Kopasz – Istállós-kő – Felső-tó – Szalajkavölgy – Szilvásvárad parkoló (körtúra kb. 21 km)
Szintkülönbség: kb. 900 m

Felszerelés: vízhatlan túracipő/bakancs kamásli réteges öltözet esőkabát hátizsák sapka kesztyű és esetlegesen csúszásgátló ha nem vagy biztos a lépésedben fagy esetén. Kutyáknak póráz és nyakörv/hám igény esetén kabát.

Szükséges iratok: Érvényes személyigazolvány vagy útlevél kutyáknak érvényes oltásokat igazoló könyv.

Étkezés: Javasolt egész napra elegendő élelemmel és folyadékkal készülni (szendvics diákcsemege energiaszelet meleg tea vagy víz).
Találkozó: Szombat hajnalban 6:15-kor Ötvenhatosok tere. Az utazás kb. 2 óra.

Árak:
8.000.-/fő
+1.000.-/kutya

A túra időpontjának változtatásának jogát fenntartjuk mivel ügyelünk a megfelelő időjárási körülményekre! ?

Facebook:  https://www.facebook.com/events/481477933256222/

Bővebben...

Időpont

(Szombat) 06:15 - 18:00

Helyszín

Bükk hegység

Bükk hegység

Szervező

Bükk hegység