Panna Gyógyulásáért Jótékonysági Futás

2023vas26mar08:45vas11:00Panna Gyógyulásáért Jótékonysági Futás

Esemény részletei

A Panna Gyógyulásáért Alapítvány március 26-án, vasárnap, 10 órától jótékonysági futást szervez Miskolcon, a népkerti rekortán futópályán.

Az esemény fővédnökei:

Cseh László, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ – és Európa-bajnok úszó;

Repka Attila, olimpiai- és Európa-bajnok birkózó

Panna egészségesen született, szépen fejlődött 4 éves koráig, mint a saját kortársai. Szeretett bölcsibe járni, szaladni, homokozni, motorozni, vízben lubickolni. 2 és 3 évesen is elindult a miskolci Barátság Marathon gyermekfutamán. Mire betöltötte a 4. életévét, megtanult magabiztosan, önállóan úszni a mélyvízben. Még azon a nyáron nagyon várta, hogy szeptemberben elkezdje az ovit, mikor egyszer csak minden megváltozott…. Egy hosszan elhúzódó lázgörccsel az intenzív osztályra került, amit 3 hét kóma követett. Ez alatt a 3 hét alatt minden izma szinte teljesen felszívódott és az összes addigi tudást és funkciót, mint a fogás, a beszéd, a járás mindent teljesen elvesztett. Egy nulla hónapos csecsemő lett 4 évesen. Agyának azt a részét érte ez a trauma, ami felelős a beszédért és a mozgásért.
Az eset utáni első évben folyamatosan kellett mozgatni, hogy ne legyen felfekvése. Amíg a Covid-járvány nem jelent meg, a szülők folyamatosan fejlesztésre vitték. A Covid időszakban édesanyja kezdte el vele a talpra állást, hiszen akár a csecsemőknek, még Pannának is aktív volt a talpreflexe. Barcelonában műtéten esett át és később idehaza is. Jelenleg segítséggel jár. Az eddigi fejlesztéseknek köszönhetően, Panna már képes egy percig falnak támaszkodva megállni, kezeit csak támaszkodásra használja, de tudatosan valamit elvenni, megfogni, sajnos még nem tud.

A sport szeretete mindenkit összeköt, ilyenkor az összefogás sokat segíthet.
Pannának folyamatos és intenzív komplex, kognitív és mozgásfejlesztő terápiára van szüksége, ezért a Panna Gyógyulásáért Jótékonysági futás célja, hogy a fejlesztés költségeire adományt gyűjtsünk és mielőbb újra láthassuk őt is felszabadultan sétálni és szaladni.

A rendezvény jótékonysági jellegéből adódóan nevezési díj nincs, a futók adományként fizethetnek be összegeket.
Az 1 km-es (1 körös) gyermekfutamra 1000 Ft-ot, a 2 km-es (2 körös) felnőttfutamra 2000 Ft-ot lehet befizetni. Nagyobb összeget is szívesen elfogadunk, ezt a kihelyezett adománygyűjtő ládákban lehet elhelyezni. Az adományokat a regisztrációs sátornál gyűjtjük össze.

Online jelentkezés, utalás formájában. Közleménybe, kérjük írják bele: JÓTÉKONYFUTÁS
Panna Gyógyulásáért Alapítvány
11734107-26078991-00000000

Vasárnap 8:45-től az „ONLINE REGISZTRÁCIÓ” feliratnál kell jelentkezni, megmondani, milyen névről utaltál, és már kapod is a sorszámozott karszalagot. Kollektívák, csoportok esetében is elég egy utalás, az elutalt összegnek megfelelő karszalagért is elég, ha 1 ember áll be a sorba.

Akik a futás rajtja, azaz 10:00 óra után érkeznek, lemaradnak ugyan a rajtról, de regisztrálhatnak az eseményre, és ők is átvehetik a sorszámozott karszalagot.
A táv virtuálisan is megtehető, szeretettel várjuk baráti társaságok, sportegyesületek, munkahelyi kollektívák csatlakozását az eseményhez.

Program:
8:45-9:45: Regisztráció (karszalag átvétel) a Népkertben, a Generali Aréna szomszédságában
9:30: Bemelegítés
9:45: Megnyitó
10:00: Futók indulása
10:45: Tombola

A tombolasorsoláshoz értékes ajándékok érkeztek, de az alapítvány továbbra is fogad felajánlásokat.

Egyéb információk:
– A futáson saját felelősségre bárki részt vehet, életkorra való megkötés nélkül.
– A szülő, törvényes képviselő felel gyermekéért
– A táv gyalogolva is teljesíthető
– Az esemény során kép- és hangfelvétel készül

Azok, akik nem tudnak részt venni a futáson, de szeretnék támogatni Panna gyógyulását, az alábbi számlaszámra történő átutalással is eljuttathatják adományaikat:

Panna Gyógyulásáért Alapítvány
Bankszámlaszám: 11734107-26078991-00000000
Külföldi utalás esetén:
IBAN kód:
HU 51 11734107 26078991 00000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

Segítsünk együtt Pannának! Mindenkit sok szeretettel várunk!

Bővebben...

Időpont

(Vasárnap) 08:45 - 11:00

Helyszín

Miskolc, Népkert

3525