A pályázaton a miskolci általános iskolák felső tagozatos osztályai, valamint miskolci középiskolák osztályai vehetnek részt.

A Miskolci Állategészségügyi telep rajzpályázatot hirdetett az általános iskolák felső tagozatos osztályai, valamint középiskolás osztályok számára „Állatotthon kifestő” címmel.

A pályázatok leadási határideje: 2023. április 28., péntek
A pályaművek (rajzok) képeit a szervezők a következő e-mail címre várják az osztály, az intézmény és egy kapcsolattartó személy telefonszámának megadásával: allateutelep@varosgazda.hu
Eredményhirdetés és díjátadó, nyílt nappal összekötve: 2023. május 6., szombat – A felelős állattartás világnapja.

A legsikeresebb pályaművet beküldők részére a szervezők belépőt biztosítanak a Miskolci Állatkertbe, továbbá az alkotásaik helyet kapnak majd a Miskolci Állategészségügyi telep épületrészeinek utcafronti falán. Ide a győztes osztályok tanulói saját kézzel festhetik fel a képeiket.

A két kategória (általános iskola felső tagozat és középiskola) győztesei egy-egy falrészre festhetnek majd.

A pályaműveket a Miskolci Állategészségügyi telep bírálja el. A rajzok felfestéséhez szükséges anyagot és eszközöket a szervezők biztosítják.

A szervezők nem titkolt célja, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra és az állatok örökbefogadására.
Hazánkban körülbelül háromszázezer gazdátlan állat él és ezeknek csak a töredékét tudják befogadni a menhelyek. A helyzetért nagy részben a felelőtlen állattartás és a meggondolatlan szaporítás a felelős.
Ezen a helyzeten próbál javítani az akciót szervező Miskolci Állategészségügyi telep, elkezdve a szemléletformálást már iskolás korban, hogy a következő generáció felelős állattartóvá válhasson.

A témában további információt az érdeklődők az alábbi email címen vagy telefonszámon kaphatnak:

e-mail: allateutelep@varosgazda.hu

telefonszám: 06-30-339-65-49

/Nyitókép: Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság; Forrás: UIP-Duna Film/