Roisin Waters a Nothing Compares 2 U dallal tisztelgett néhai édesanyja előtt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A héten emlékkoncertet rendeztek a New York-i Carnegie Hallban Sinead O'Connor és zenésztársa, Shane MacGowan tiszteletére, akik mindketten 2023-ban hunytak el. Írek révén a rendezvényt a Szent Patrik- napi ünnepségek utánra szervezték.

O'Connor lánya, Roisin Waters  az előadó leghíresebb dalát, a Nothing Compares 2 U-t  adta elő. A 28 éves cukrász lány korábban állt közös színpadon is Grammy- díjas édesanyjával.

" A záró dalban a dublini születésű Roisin hasonlóan zsigeri énekstílust jelenített meg a színpadon, mint néhai édesanyja."– írta a The Independent. A Carnegie Hallban egy virágmintás, bokáig érő ruhában mezítláb lépett fel. A YouTube-on közzétett klip számos pozitív hozzászólást kapott, a rajongók pedig csodásnak méltatták Waters teljesítményét.

" Énekeljünk együtt, ha tetszik! "– buzdította a lány a közönséget. A feldolgozást élő zenekari kísérettel adta elő, a végén pedig nagy tapssal jutalmazták.

 

A PEN America non-profit szervezetnek gyűjtő koncerten más művészek is felléptek : Cat Power, a Mountain Goats, Glen Hansard, Lisa Hannigan, David Gray, Imelda May, Bettye LaVette, Josh Ritter, Gordon Gano, Billy Bragg és Dropkick Murphys. A három órás koncert alatt a zenészek O'Connor és MacGowan legismertebb dalait dolgozták fel, valamint személyes emlékeikkel és a két művészről szóló történeteikkel szórakoztatták a közönséget.

 

" Szívszorító belegondolni, hogy mindketten elmentek, de arra jó gondolni, hogy már együtt vannak." – nyilatkozta MacGowan volt felesége.