Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Sporttörténelmi bronz az úszó Vb-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szenzációs magyar siker Dohában, a magyar úszósport első világbajnoki érmét szerezte 100 méteres gyorsúszásban Németh Nándor. A 24 éves úszó a középdöntőből indult a negyedik idővel (47.97), a 6-os pályáról indulva másodikként fordult elképesztő iramban, ezzel 47.78 másodperces idővel ért célba, amivel megszerezte a magyar medencés úszók első dobogós helyezését a katari viadalon.

Hatalmas küzdelem árán Németh Nándor a magyar úszósport történetének a legjobb eredményét érte el ebben a számban.

A számot a világcsúcstartó kínai Pan Zsan-le nyerte 47.53 másodperccel.

„Azért nagyon örülök, hogy végre a századok a javamra döntöttek – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Németh Nándor. – Nagyon hittem benne, tudtam, hogy itt komoly esélyem van, és végre sikerült elérnem, hogy ne jöjjön semmilyen blokk. Megoldottam, amit az edzőm kért, hogy a saját ritmusomat ússzam, nem nagyon néztem a többieket, bár a forduló után belém hasított, hogy azt láttam, elöl vagyok. Nem akartam ilyen gyorsan elkezdeni, de a szívem elvitt kicsit, mert a végén azért nagyon éreztem a fájdalmat, az utolsó tizenöt méter kegyetlen volt, csak arra figyeltem, hogy próbáljam tartani a hosszú tempókat, amit gyakoroltunk – és most nagyon boldog vagyok.”