Átadták a 60. Magyar Filmkritikusok Díjakat, amelynek fődíját Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című drámája lett, Grunwalsky Ferenc életműdíjat vehetett át. Larry pedig a  legtöbb elismerést kapta. A  B. Nagy László-díjat Szakonyi Noémi Veronika nyerte el a Hat hét című drámájáért.

Sokan örülhettek

Többek között a Szelíd alkotói. A legjobb rendezés díját Csuja Lászlónak és Nemes Annának ítélték. A legjobb animációs filmnek járó díjat Turai Balázs Amok című alkotása érdemelte ki. Szelestey Bianka Pragma című alkotása a legjobb kisjátékfilm díját kapta, míg az előző év legjobb dokumentumfilmje Ugrin Julianna és Vízkelety Márton Döntés című alkotása lett. A legjobb forgatókönyv díját Lányi Zsófia érdemelte ki Veszélyes lehet a fagyi című filmért. 

Larry több elismerést is bezsebelt

A legjobb női epizódalakítás díjával Szandtner Annát ismerték el a Larry című filmben nyújtott alakításáért, de ugyancsak a Larryben nyújtott játékáért kapta Onofer László a legjobb férfi epizódalakítás díját.


Különdíjban Pálfi György Mindörökké című filmjét részesítették a filmkritikusok. A legjobb kísérleti film díját Igor és Ivan Buharov kapták a Melegvizek országa című alkotásért.

Grunwalsy Ferenc életműdíjat kapott

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező, operatőr, forgatókönyvíró munkásságát tisztelték meg.  
Az Eurora Kulturális Alapítvány Árvai Jolán-díját első alkalommal Muhi András Balázs Béla-díjas magyar filmproducer, filmrendező kapta.

(fotó: cinefest, port)