Hűha! Dráma az Erzsébetvárosban.

A kétségbeesett telegonhívás egy VII. kerületi gyorsétteremből érkezett, augusztus hetedikén (vasárnap) éjjel két óra előtt a rendőrségre, mert valaki ­– feltehetően gumilövedékes fegyverrel­ – kilőtte a budapesti gyorsétterem egyik ablakát. A lövedék lyukat ütött az üvegen, de szerencsére nem sérült meg senki.

Kiderült, hogy egy férfi taxiból célzott haragosára. A tettes a gyorsétterem előtt álló fiatalokra célozhatott, akik elmenekültek a helyszínről, így a rendőrök őket tanúként keresték. A sértetteket augusztus 17-ére (szerda) azonosították. Kihallgatásukon elmondták, hogy az elkövető, aki egyikükre féltékeny volt, a taxiból kiszállva a közeli aluljáróig üldözte őket, és még egyszer elsütötte a gumilövedékes pisztolyt. A hátán találta el az egyik menekülőt, könnyű sérülést okozva.

A rendőrök aznap sem józsefvárosi lakcímén, sem máshol nem akadtak a lövöldöző nyomára. Telefonon azonban elérték, ennek hatására a férfi augusztus 18-án reggel feladta magát a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon.

A 29 éves S. Rudolfot fegyveresen elkövetett garázdaság, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntett, valamint rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsított beismerő vallomást tett.