Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Teljesen megközelíthetetlenné vált pénteken a Richter Safari Park, miután rengeteg fa dőlt az állatsimogató területére, ráadásul a szélvihar lerombolta a cirkuszi sátrat és megtépázta a villamos felsővezetékeket, amely miatt áramuk sem volt.

A részletekről Richter József, a Safari Park vezetője számolt be a közösségi oldalán. Elmondása szerint az orkán erejű szél mintegy 80 fát tövestől csavart ki a park területén, a legnagyobb károk pedig az állatsimogatónál keletkeztek, ahol kerítéseket zúztak szét a kidőlő fák, és a kifutók életveszélyesek voltak a vihar után. A parkban élő mintegy 300 állat többsége épségben átvészelte a tomboló vihart: a kengurukat fedett helyre menekítették, az elefántok, a zsiráfok és a tigrisek pedig eleve zárt helyen voltak, így nem esett bajuk és szökés sem történt. Sajnos azonban egy lámacsikót és három kismalacot megöltek a kidőlő fák.

A terület teljes megtisztítása napokig, de inkább hetekig is eltarthat. Hozzátette, nagyon sok munkájuk volt abban, hogy rendezett legyen a park, amit most kezdhetnek elölről, majd köszönetet mondott a sok érkező segítőnek és a rengeteg bátorító üzenetért, telefonhívásért.