Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Újabb támogatást kapott az MVM Mobiliti Kft.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A csaknem 1,2 milliárd forint értékű támogatást elektromos töltők telepítésére fordították.

Az MVM Mobiliti Kft. közleménye szerint az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) hozzájárulásával 20 helyszínen 4-4 darab, egyenként 150 kilowatt teljesítményű töltőoszlop épül a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) közúthálózat egyes szakaszain. A MVM ULTRA II 2023 egyike azon európai projekteknek, amelyek elektromos töltőállomások és hidrogéntöltő-pontok telepítésével, valamint repülőterek villamosításával segítik a zöld megállapodás teljesítését.

Az MVM Mobiliti 2022-ben is kötött támogatási szerződést elektromos töltőállomások telepítésére. A forrás felhasználásával idén Miskolc mellett Budakalászon, Csömörön, Dunakeszin, Fóton, Kecskeméten, Maglódon, Székesfehérváron, Szolnokon és Törökbálinton építenek gyorstöltőket – olvasható a közleményben.

A 2011-ben alapított társaság 2017-ben hozta létre az e-mobilitás üzletágat, majd 2018-ban megkezdte a közcélú elektromos töltőállomások telepítését. A közleményben kiemelik, hogy saját beruházásokkal és a partneri megállapodások révén már csaknem 1500 töltési pontot hoztak létre.