Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

Uniós támogatás segítségével fejleszt és korszerűsít az AL-CU SPEED Kft.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kazincbarcikai telephelyű vállalkozás több, mint 170 millió forintot költött fejlesztésekre.

Az AL-CU SPEED Kft. 114,35 millió forint uniós feltételes támogatást nyert „A mikro-,kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című pályázati kiíráson Széchenyi Terv Plusz keretében.

A 171,95 millió forintos összköltségvetésű beruházásból gépbeszerzés, napelemes rendszer telepítése, Excel oktatás és üzleti felhőszolgáltatás valósult meg.

A kazincbarcikai telephelyű vállalkozás közúti áruszállítással foglalkozik. A szolgáltatását megújuló energia korszerűsítéssel, valamint technológiai fejlesztést eredményező új gépek beszerzésével teszi még magasabb színvonalúvá és ügyfélcentrikusabbá.

A projekt keretében beszerzésre került 1 db Sennebogen 825 M E-Series hidraulikus rakodógép, 2db homlokvillás rakodó, 1 db Dieci Agri Star 40.8 EVO2 GD teleszkópos rakodó, valamint 8,625 kW napelemes rendszer került telepítésre.

Előtérbe került az alkalmazottak edukációja

Négy fő részére MS Excel oktatáshoz kapcsolódó képzés és üzleti felhőszolgáltatás valósult meg. A beruházások emellett megkönnyítették a cég alkalmazottainak munkáját, illetve segítettek megtartani munkahelyüket is.

A fejlesztés egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, és a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését. Az eddigi ügyfelek megtartása mellett piacbővülésre számítanak az uniós támogatás segítségével. A projekt megvalósulásával az árbevétel további folyamatos növekedése is várható.

(X)