Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Vörös kód van érvényben a hideg időjárás miatt

Valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása.

Ha valaki segítségre szoruló emberrel találkozik, hívja a 06-46-530-268-as számot, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Regionális Diszpécserszolgálatát.

A Belügyminisztérium hétfőn este 8 órakor (2024. 01. 8.) életbe léptette a „vörös kódot” a hideg időjárás miatt, ezért valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása. Az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.

A Miskolci Önkormányzat közleménye szerint ilyenkor a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény, valamint az önkormányzati idősotthonok is köteles befogadni a bajba jutott embereket, mint minden szociális intézmény, fenntartótól és ellátotti körtől függetlenül. Emiatt, az intézmények folyamatosan kapcsolatban állnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat diszpécserszolgálatával, hogy szükség esetén segíteni tudjanak. 

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban akár mínusz 10 fok körüli hőmérsékletet is előfordulhat, ezért életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik. A Miskolci Önkormányzati Rendészet járőrei emiatt fokozottan odafigyelnek a közterületen tartózkodó személyekre.

Aki segítségre szoruló, bajba jutott személyt lát, értesítse a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Regionális Diszpécserszolgálatát az alábbi telefonszámon: 06-46-530-268