Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A két nőt öt nappal azután találták meg, hogy eltűntek egy hóviharban Maine államban, ám csodával határos módon túlélték.

A két nőre öt nappal azután bukkantak rá, hogy egy hóviharban eltűntek Maine államban, s csodával határos módon mindketten túlélték, ráadásul úgy, hogy a terepjárójukban nem volt élelem, sem pedig fűtés, miközben a hőmérséklet mínusz 15 fokig süllyedt.

Az 51 éves Kimberly Pushardot és az 50 éves Angela Bussellt szerdán látták utoljára, amikor Pushard Jeep Compass típusú autóját megtankolták Springfieldben, egy nappal azután, hogy elindultak otthonról bowlingozni.
A történet azért is elképesztő, mert mindkét nő értelmi fogyatékos, s útközben eltévedtek, miközben családtagjaik és a rendőrök megpróbálták útba igazítani őket. Egy ideig még tartották a kapcsolatot, ám lemerült a telefonjuk, majd a benzin is kifogyott az autóból.
A mentőcsapatok azonnal a keresésükre indultak, repülőgépekkel, helikopterekkel és más járművekkel kutatva a bajba jutott nők után. Végül vasárnap talált rájuk egy hószánnal közlekedő maine-i vadőr, aki észrevette a hóval borított piros terepjárót.

Brad Richard vadőr megosztotta, amikor megpillantotta az autót, azonnal kiáltott egyet, majd megismételte, hogy “helló, vadőr”, mire pár másodperc múlva kinyílt a vezetőoldali ajtó, s az egyik nő visszaköszönt neki. Ekkor a vadőr rákérdezett, hogy Kimnek hívják-e, mire a nő meglepve visszakérdezett, hogy honnan tudja.
A vadőr csak annyit mondott a bajba jutott nőknek: “már kerestünk titeket!”. Azt is elárulta, hogy egy olyan ösvényen talált rájuk, melyet eredetileg nem tervezett átkutatni, s a puszta szerencsének tulajdonította a bravúros mentést. A nők nagyon jól döntöttek, amikor úgy határoztak, hogy nem szállnak ki az autóból gyalogosan segítséget keresve, mivel a mínusz 15 fokban nem valószínű, hogy sokáig jutottak volna élelem, víz és meleg téli ruházat nélkül.