Kezdőlap KÉK HÍREK

Az emődi postás leplezte le a csalót

Egy idős emődi házaspárt próbált meg rászedni a csaló. Hajszál híján sikerült neki.

Egy 69 éves emődi férfi feleségének csörrent meg a telefonja január 12-én a déli órákban. Az asszony nem igazán értette, mit is kér a telefonáló, így átadta férjének a kagylót.

A telefonáló azt állította, hogy gyermekük Angliában balesetet okozott és egy személy olyan súlyosan megsérült, hogy kómában van. A fiúk pedig csak úgy kerülheti el a börtönt, ha legalább egymillió forintot átutalnak neki. A sértettnek elhitte minden szavát a telefonálónak, azonban ekkora összeg nem állt a rendelkezésére. Végül 300 ezer forintban egyeztek meg.

A rémült szülő a pénzzel és a kapott instrukciókkal együtt a közeli postahivatalba ment. A postai alkalmazott azonban gyanút fogott a történtek hallatán és azonnal szól a rendőrségnek. Az idős házaspárt végül nem tudták megkárosítani.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy bármilyen pénzátutalási tranzakció megkezdése az alábbi óvintézkedéseket tegyék meg:

  • hívják fel a „balesetben” jelölt hozzátartozójukat,
  • a telefonálótól pedig minden esetben kérdezzenek olyan dolgot, amelyet ténylegesen csak hozzátartozójuk tudhat Önökről (ez lehet például egy becenév, egy közös emlék)!