Kezdőlap Uncategorized

Demeter Henrietta bekerült az idei IFBB Fitness Világbajnokság résztvevői közé !

Demeter Henrietta sportolói pályafutása alatt arra a legbüszkébb, hogy kvalifikáltatta magát az október 10.-i IFBB Magyar Bajnokságon a november 14-15 között, Budapesten megrendezésre kerülő IFBB Fitness Világbajnokságra. A kiváló magyar sportolónővel exkluzív riportot készítettünk :

– Kérlek, mutatkozz be néhány szóban röviden az olvasóinknak (természetesen az erősportokban járatos emberek mindegyike ismer, azt szeretnénk, ha mindenki megismerne) :

Demeter Henrietta vagyok, 1980-ban születtem, Gyöngyösön. Testnevelés-történelem szakos tanár végzettséggel rendelkezem a közgazdasági diplomám mellett. Korábban tanítottam is, de jelenleg egy távközlési cégnél dolgozom, mint értékesítés támogató menedzser, mindezek mellett IFBB bikini fitness versenyző vagyok. A versenyeken a lányok esetében magassági kategóriákra bontják a szereplést, én a 163 cm-es magassági kategóriába tartozom.

– Megosztanád olvasóinkkal, mit sportoltál gyermekkorodban és mikor ismerkedtél meg az erősportok világával ?

Gyerekkoromban balettoztam 9 évig, és versenyszerűen úsztam 4 évig. A 2000-től a főiskolai gyakorlati felkészüléshez gyakran látogattam a konditermet, de tudatosabban 2011-ben egy verseny megtekintése (Fitparádé) és Oláh Noémivel való személyes találkozás után éreztem, hogy színpadra szeretnék állni és tudatosan szeretnék versenyekre felkészülni. 2014 év végén csatlakoztam a Muscle and Brain SE csapatához, 2015-ben pedig a tavaszi szezonnal megkezdtem az IFBB szövetségnél a versenyzést.

– Kik azok a szakmában, akikre felnézel (akár hazai, akár világ viszonylatban), kiket tartasz a példaképeidnek?

A magyar profi versenyzők közül Oláh Noémi, Toldi Zsuzsi. Mindketten elérték, hogy ebben a sportban a legrangosabb profi versenyen indulhattak Amerikában, és rengeteg inspirációt kaptam tőlük a személyes találkozások alkalmával. Nemzetközi szinten nagyon kedvelem még az amerikai Amanda Latona-t.

A hazai amatőr modellek közül felnézek Békefi Brigittára, aki a Muscle and Brain SE egyik szakmai vezetője, ennek az egyesületnek vagyok a tagja én is. Brigi világversenyeken elért helyezései inspirálóak számomra.

Illetve az én hétköznapi hőseim a barátnőim, versenyzőtársaim (Horváth Tímea és Ficzere Zita) akik, úgy, mint én, napi 8 óra ülőmunka mellett, minden szezonban javulva, életük formáját igyekeznek összehozni és mindezt a színpadon bemutatni.

– Egy komoly versenyre való felkészülésnek melyik számodra a legnehezebb része ?

Mivel szeretnék elérni egy kitűzött célt, így nincs olyan, hogy legnehezebb rész. Tudom, hogy azok a szakemberek, (Pálmai Sándor és Veres Tamás), akik segítenek a céljaim elérésében, tudják a dolgukat. Nem kényszerít senki, és tisztában vagyok azzal, hogy vannak dolgok, amikről le kell mondani hol hosszabb, hol rövidebb időre. Sokan a környezetemben (családtagok, munkatársak) elképedve nézik, hogy pontosan miből áll a versenydiéta, de én tudom, hogy a színpadi jó formához pontosan ez kell.
12143263_894733090619262_2103942765419594732_n
– Melyik sikeredre vagy a legbüszkébb, amelyet elértél sportolói pályafutásod alatt ?

Jelen pillanatban arra vagyok a legbüszkébb, hogy kvalifikáltam magam az október 10.-i IFBB Magyar Bajnokságon a november 14-15-én Budapesten megrendezésre kerülő IFBB Fitness Világbajnokságra, ahol -163 cm alatti bikini fitness kategóriában indulok. Ebben a magassági kategóriában a magyar színeket 4 lány képviseli majd és elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy én lehetek az egyik.

– Egy eredményes verseny után mennyire engedheted meg magadnak a lazítást ? Jöhet a sok finomság, vagy vissza az edzőterembe ?

Ételallergiával küzdök, így off szezonban (versenyek közötti időszak) is nagyon megnézem mit eszem. Verseny után a vegán süteményeket részesítem előnyben, de azokat is csak rövid ideig.

Szeretek egész évben jó formában lenni, így még a következő szezonra való felkészülés is könnyebb.

– Beszélnél kicsit a magánéletedről, a családról, ki vár haza a versenyek után ?

Együtt élek a párommal, nincs gyermekem.

– Milyen tanácsokat adnál a kezdő sportolóknak, akik most indulnak el a testépítés rögös útján ? Mire figyeljenek oda és mi az, amit el kell kerülniük a siker érdekében ?

Fontos, hogy ne azonnali eredményeket várjanak. Keressenek fel egy megbízható edzőt, aki a gyakorlatok helyes kivitelezését bemutatja, és segíti a felkészülést. Fontos a jól megtervezett étrend és a jó edzésterv és jó, ha vannak konkrét reális célok.

Hosszú Katinkától egyszer azt a tanácsot kaptam, hogy : „Ne félj a kudarctól, mert az vezet a sikerhez” és hogy „A kemény munka mindig kifizetődik”.

Azt kell mondanom, pontosan így van.

12106909_894732660619305_1781720340160616438_n

Köszönöm a riportot és sok sikert kívánok a világbajnokságra a mizumiskolc.hu olvasói nevében is !

Lichtenstein Raymond