Minden nő vele akart járni, elájultak és őrjöngtek, ha meglátták és női alsóneműk ezreit dobálták fel koncertjein a színpadra.Elvis Presley a világsztárok között is az egyik legnagyobb, pedig az iskolában megbukott ének-zenéből. A rock and roll királyáról készült életrajzi film hónapokon belül megérkezik a mozikba és óriási élményt tartogat azoknak is, akik rajonganak Elvisért.

Elvis Budapest díszpolgára 2011 óta. Elvis családja a budapesti Elvis Múzeumnak ajándékozott egy órát, amit azóta is féltve őriznek. A számlapon maga Elvis látható.
Volt egy másik óra is, ami legendás, és irdatlan összegért kelt el. Az Elvis által hordott különleges Omega órát a zenész 1961-ben kapta ajándékba kiadójától, mivel elérte a 75 milliós lemezeladást.

Az óra a 18 karátos fehéraranyból készült, 33 milliméteres lünettáját, vagyis funkciógyűrűjét 44 gyémánt díszíti, elefántcsontból készített számlapja ezüstözött.

A hátlapjára a "To Elvis, 75 Million Records, RCA Victor, 12-25-60" feliratot gravírozták kézzel, hiszen ekkor még nem használtak gépet. Emiatt nem tökéletesek a betűk, ez pedig még egyénibbé teszi az óra megjelenését.

A 75 milliós lemezeladással akkoriban Elvis volt az első a világon, akinek sikerült elérnie ezt a számot.
Először 1957-ben dobták a piacra, és Elvis nemcsak filmjeiben, de a magánéletben is szívesen viselte.
Végül , Genfben kalapács alá került Elvis Presley Omega karórája.

Az új tulajdonos – a bieli Omega Múzeum – másfél millió svájci frankot fizetett érte.