Kezdőlap Uncategorized

Folyamatosan zajlik az oltás, már 2 millió felett járunk

Az új fertőzöttek száma 4609 fő, ezzel a járvány kezdete óta összesen 645 733 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 274 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 435 főre emelkedett. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az igazolt COVID-19 fertőzöttek száma 35 725 főre nőtt. 12 553 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1529-en vannak lélegeztetőgépen.

Soha ekkora nem volt az egyéni felelősség, le kell venni a terhet a fekvőbetegeket ellátó rendszerről – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján tegnap.

Müller Cecília kifejtette, továbbra is a brit mutáns agresszív terjedésének vagyunk tanúi, rendkívül leterheltek a kórházak és az intenzív osztályok. Közölte, a háziorvosok mellett a járvány kezelésében dolgozó valamennyi orvosnak lehetővé tették a favipiravir gyógyszer felírását, amely szavai szerint életeket menthet, megelőzhető általa a kórházba kerülés. Kérte, hogy az orvosok éljenek a készítmény rendelésével, akinek pedig felírják, pontosan tartsa be a gyógyszerszedési előírásokat. Eddig 56 ezer dobozt rendeltek járóbeteg-ellátás keretében ebből a gyógyszerből.